Új energetikai követelmények a gyakorlatban

34500 Ft

Legyen naprakész a legújabb építésügyi előírásokkal!Ez a szakkönyv építészek, szakági tervezők, gépészek és építőipari kivitelezők számára készült, és számítási példákon keresztül mutatja be az építésügyi előírások változásait.Ismerje meg a hatékonyabb épületgépészeti megoldásokat!Kerülje el a kivitelezési hibákat!Rendelje meg a könyvet most, és legyen naprakész az építésügyi előírások változásaival!

Leírás

A 2023. november elsejével életbe lépett energetikai rendelet fordulópontot jelent a hazai építőiparban, egy lépés a fenntarthatóság és az energiahatékonyság felé. Az új előírások drasztikus változásokat hoznak, amelyek nemcsak a “számok” megközelítését, hanem a tervezés és kivitelezés alapvető módszereit érintik. Minden eddiginél közelebb kerülünk a valós energiafogyasztás méréséhez, ami kiküszöböli a papíron alacsony fogyasztású, de valójában energiaéhes épületek problémáját. A hőhidak szigorúbb számítása és a gépészeti megoldások újragondolása mostantól elengedhetetlen lesz minden projektben.

Az építészeknek, szakági tervezőknek, gépészeknek és építőipari kivitelezőknek szóló szakkönyv számítási példákon keresztül mutatja be a főbb változásokat. Fejezetei többek közt kitérnek a határolószerkezetek energetikájára, a légtömörség fontosságára, valamint arra, hogy a légtechnika és a fűtési rendszerek helyes megválasztásával mennyit nyerünk az energiamérlegen. A fejezetek kivitelezői szemmel is áttekintik a változásokat. Bemutatják azokat a problémás részeket, amit ismerni kell ahhoz, hogy a végén ne a kivitelezőn kérjék számon a tervezés hiányosságait.

A kiadványt megvásárlók az online elérhető energetikai fórumhoz is hozzáférést kapnak.

Szeretne mielőbb értesülni arról, mi hogyan módosult, és tisztán látni a szabályozásokkal kapcsolatban?

Rendeljen most előrendeléssel! Kiadványunk a megjelenés után 34.500 Ft-ért vásárolható meg. Rendelje meg most az előrendelésekre érvényes 29.000 Ft-os áron (áfás bruttó ár), amivel nemcsak az áron spórol, de versenytársainál hamarabb jut a szükséges információk birtokába, hiszen a könyv nyomdába adása előtt Önnek már eljuttatjuk digitális formában.

Tartalom:

 1. Mikortól kell az új rendelet szerinti épületeket terveznünk, építenünk?
 2. U-érték – sokkal pontosabban kell számolni
 3. Hőhidak elkerülése a “cikis” csomópontokban
 4. Minden, amit az ablakok és az energetika kapcsolatáról tudnunk kell
 5. Fajlagos hőveszteségtényező
 6. Nyári túlmelegedés elleni védelem – teljesen mást nézünk, mint eddig
 7. Összesített energetikai jellemző
 8. Primerenergia
 9. Szén-dioxid-kibocsátásra vonatkozó követelmények
 10. Referenciaépület módszer
 11. Épületek légtömörsége
 12. Elektromos autókkal összefüggő követelmények a parkolókra
 13. Felújítások – egy kicsit enyhébb követelmények
 14. Új követelmények, új tanúsítványok
 15. Hogyan ajánljunk fűtésrendszert a megrendelőnek?
 16. Mennyi lesz a fűtés, hűtés, használati melegvíz-előállítás ára a tanúsítvány alapján?
 17. Milyen gépészettel lesz közelnullás a házunk?
 18. Dinamikus épületenergetikai szimuláció – jövő a jelenben

ISBN: 978-615-5830-33-4